L'Agenda du Libre

Logiciels, Arts, Données, Matériels, Contenus, Communs, Internet...

Cet événement s'inscrit dans le cadre de Linux presentation day

Kortrijk Maak kennis met Linux

Le samedi 16 novembre 2019 de 10h00 à 12h00.

Vormingplus Midden- en Zuid-West-Vlaanderen, 11 Wandelweg, Kortrijk, Vlaanderen

Linux is ruim 25 jaar oud en niet meer weg te denken in de technologiesector. Google, Twitter, Facebook en nog veel meer grote bedrijven maken er intensief gebruik van. Zowat 90% van alle smartphones draait op Android met Linux als kern. Linux domineert ook op de top 500 van supercomputers. Als desktop-besturing echter blijft Linux een nichefenomeen (ca 1,5%).

Ten onrechte, houden wij koppig vast bij de DigiPinguïns (Linux- en open-source-enthousiastelingen uit de regio Kortrijk). Linux is een waardig alternatief als desktop-OS. Sterker nog, het biedt talrijke voordelen, zoals snelheid, stabiliteit, flexibiliteit, vrijheid en veiligheid. Linux helpt je ook om jouw privacy beter te beschermen.

Benieuwd of Linux ook voor jou interessant kan zijn? Kom dan naar dit evenement in het kader van de internationale 'Linux Presentation Day'.

Prijzen: 0,00 EUR

Over de begeleiding:

Merijn Supply

Merijn Supply is stafmedewerker ICT bij Vormingplus MZW. Hij is verantwoordelijk voor alle programma's binnen 'Digitaal & Media'. Merijn studeerde Wijsbegeerte en Vergelijkende Cultuurwetenschappen, maar in z'n beroepsleven maakte hij zich vooral nuttig op vlak van informatica. Zijn voorkeur gaat uit naar vrije en open source software.

Gregory Deseck

Gregory Deseck is zelfstandig webdesigner.

 

 

Informations

Site web
https://www.vormingplusmzw.be
Contact
info CHEZ vormingplusmzw POINT be
Mots-clés