L'Agenda du Libre

Logiciels, Arts, Données, Matériels, Contenus, Communs, Internet...

Wilrijk Linux infomoment

Le mercredi 29 janvier 2020 de 14h00 à 15h00.

Dienstencentrum Oosterveld, Groenenborgerlaan 185, Wilrijk, Vlaanderen

Waarom zou je nog pokkedure software aankopen wanneer er uitstekende - gratis - alternatieven zo als Linux beschikbaar zijn die evengoed werken?

Vrije en opensourcesoftware wordt dagelijks getest en gebruikt door een steeds grotere gebruikersgemeenschap die ervan overtuigd is dat iedereen digitale toegang verdient. Iedereen kan de software vrij gebruiken, kopiëren, verdelen, bestuderen, veranderen en verbeteren.
Tijdens dit Linux infomoment kom je meer te weten over de open-sourcehulpmiddelen Ubuntu, Fedora of Centos waarmee je gratis aan de slag kan op je pc of laptop en worden standaardprogramma’s als LibreOffice, Thunderbird of Firefox toegelicht. Dit lijkt je wel wat maar je weet absoluut niet hoe je dat allemaal zelf voor elkaar krijgt? Geen nood. We maken jouw laptop gebruiksklaar. Er wordt individueel nagekeken en getest of je laptop geschikt is om met opensource te werken voordat de toepassingen definitief geïnstalleerd worden. Toepassingen zoals de drivers die nodig zijn bij het downloaden van een film of het instellen van je printer kunnen op vraag geïnstalleerd worden. Er is ruimte voor het uitwisselen van ervaringen en het bespreken van problemen die zich kunnen voordoen.

Begeleiding: Stephan Vercammen

In samenwerking met DC Oosterveld.

Prijzen: gratis

Informations

Site web
https://www.ccdekern.be/linux-infomoment
Contact
sophie POINT vermeulen CHEZ antwerpen POINT be
Mots-clés